Blog

Naast Podologie, bieden we nu ook orthopedie aan. We slaan de handen in elkaar om de patiënt van de beste zorg te voorzien.
 
Hieronder opgelijst waarvoor je nu bij ons terecht kunt:
    • Op maat gemaakte zolen en ganganalyse
    • Orthopedische schoenen
    • Bandagisterie
    • Voetverzorging

November 2023

Gastdocent bij "Centrum voor Avondonderwijs"

Naast het uitoefenen van het beroep “Podologie” geeft Nigel (Podoloog-zaakvoerder) ook les aan de studenten gespecialiseerd voetverzorg(st)er. 
 
Als gastdocent geeft hij een introductie in de podologie en een workshop nagelbeugeltechieken en siliconetechnieken. Zo kunnen de toekomstige gespecialiseerd voetverzorg(st)ers eens proeven van de podologie en wordt de mogelijkheid tot samenwerking duidelijk gemaakt.

Juni 2023

Vorming Familiehulp

De medewerkers van Familiehulp regio Oostkust kregen een vorming omtrent Podologie en schoeisel
 
Het topic pantoffels en schoenen kwam ook aanbod, alsook het correct dragen ervan. Aan de hand van deze vorming en een checklist kunnen de medewerkers hun cliënten nog beter ondersteunen en indien nodig, laagdrempelig contact met ons opnemen.

Januari 2023

Vertegenwoordiging beroepsvereniging proclamatie

De Podoloog achter de praktijk, Nigel Ysewyn, vertegenwoordigde de Belgische beroepsvereniging der Podologen op de proclamatie van de nieuwe generatie Podologen, afgestudeerd aan de Arteveldehogeschool.
 
Als jongster binnen het bestuur, van de Belgische beroepsvereniging der Podologen, stak hij de alumni nog een hart onder de riem en gaf een korte uitleg rond het belang van de beroepsvereniging.
 
Een goede vertegenwoordiging van het beroep is voorzien, zowel in de praktijk als op grote schaal!

September 2022

Preventieve screenings Royal Knokke Football Club

Groeien en bloeien. Met vallen en opstaan.
De RKFC-jeugd spelers toonden heel wat gedrevenheid in de voorbereiding en werden volledig gescreend. Dit resulteerde in een bemoedigend interprovinciaal openingsweekend. 
 
Een top samenwerking met deze topclub waarbij de resultaten uit de screenings aangepakt zullen worden met  de personal trainer van de club.

Augustus 2022

Podologie praktijk Podocare breidt uit!
Vanaf heden kunt u ook terecht bij ons in het ‘Medisch centrum Wenduine’.
 
Wij zijn een multidisciplinaire praktijk bestaande uit huisarten, arts-specialisten (orthopedie, heelkunde) en paramedici (kinesist, podoloog, klinisch psycholoog en diëtiste). Hierdoor wordt een divers aanbod aan zorg onder één dak gebundeld.
 

Mei 2022

Toptriatleet Vanden Broucke Giani screenen

Triatleet Vanden Broucke Giani kwam vorige week in de praktijk voor een loopanalyse. Na enkele metingen werd duidelijk dat er nog meer performance uit z’n lichaam te halen was mits enkele aanpassingen aan z’n loopstijl.
Deze kon hij afgelopen weekend al uittesten in de ‘Veloopzwem De haan’ en met succes, want hij werd tweede met de snelste looptijd.
Een top resultaat om trots op te zijn!
 
Giani behaalde reeds vele medailles met zijn team ThriathlonBruggeTeam:
-4 maal goud op het BK
-1 maal zilver op het EK
-1 maal brons en 1 maal zilver op het WK
 
Kortom een echte eer om zo een atleet in de praktijk te mogen ontvangen!

Maart 2022

Preventieve screenings KSC Blankenberge

De jeugd is de toekomst van KSCB en het zou zonde zijn om het talent verloren te laten gaan door een blessure. Daarom zijn preventieve screenings van groot belang, onder het motto: “Beter voorkomen dan genezen!”
 
In samenwerking met de jeugd van KSC Blankenberge, werd elke speler gescreend, en indien nodig voorzien van de juiste adviezen en podologische zolen. 
 
Er werd ook naar de ploeg en trainers gerapporteerd om enkele adviezen te integreren in de trainingen.

Maart 2022

Gediplomeerd bikefitter

Ik genoot mijn opleiding aan de OC bikefit academy, met Profrenner Jasper Philipsen.
 
Bij een bikefit wordt de fietspositie vanuit alle hoeken bekeken en gefilmd. Zo kunnen er vervolgens aanpassingen gedaan worden om zo comfortabel mogelijk op de fiets te zitten en blessurevrije ritten te doen. 
 
Het doel is tevens om de fiets af te stellen naar het lichaam en het lichaam niet naar de fiets.

November 2021